2009-12-10 17:27:28• hírek • Szatmár.ro

Óvári: teleházat avattak

Csütörtök délután avatták fel az Óvári Multifunckionális Központot.

A teleházat 2007-ben kezdte el építeni a helyi önkormányzat, abból a meggondolásból, hogy a településen nem volt megfelelő helyiség orvosi rendelő számára, illetve nem volt egy olyan terem, amelyben kisebb közösségi összejöveteleket -falugyűléseket,konferenciákat - lehetett volna szervezni. A helyi bevételekből elkezdett beruházás anyagi forrásai egy időután elapadtak, így szükség volt a megyei tanács támogatására is.

A csütörtöki avatóünnepségen Juhász Lajos, a község polgármestere megköszönte a segítséget Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnöknek, majd felsorolta a munkálat főbb momentumait.  A létesítményt - amelyben orvosi rendelő, rendőrségi iroda, önkormányzati adóhivatali iroda, konferenciaterem, két vendégszoba kapott helyet - Igaz Árpád református lelkész és az ortodox póta áldották meg.

Csehi Árpád kifejtette: a megyei tanács mindigis támogatni fogja a hasonló, közösségformáló létesítmények megvalósítását, hiszen ezek alapjául szolgálhatnak annak, hogy igazi közösségi szellem alakuljon ki ismét a vidéki településeken. Az óvári teleház után jövő tavasszal Vetésben is hasonló intézmény megvalósítását kezdik el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: